Системи відеоспостереження

Системи відеоспостереження (англійська абревіатура CCTV - Closed Circuit TeleVision - системи замкнутого телебачення) - це комплекс технічних засобів (пристроїв), що забезпечують візуальне спостереження за приміщеннями, територією, конкретними особами і подіями. Система відеоспостереження дозволяє одному або декільком операторам одночасно спостерігати за одним або багатьма об'єктами, що знаходяться часом на значній відстані як один від одного, так і від місця спостереження. Результати роботи систем відеоспостереження можуть використовуватися безпосередньо в режимі реального часу або записуватися (архівувати) на спеціальні пристрої, що реєструють (відеореєстратори, відеосервери).

Сучасна система відеоспостереження в змозі забезпечувати:
  1. Цілодобовий контроль оперативної обстановки в зонах відеоспостереження;
  2. запис зображень з встановлених відеокамер (камер відеоспостереження, ip камер);
  3. Відображення і фіксацію візуальної обстановки в "тривожною" зоні відеоспостереження під час вступу тривожних сигналів від систем охоронної сигналізації;
  4. Автоматичний висновок на "тривожні монітори" операторів зображень, пов'язаних з виниклою тривожною ситуацією (режим детектування активності (руху) в зоні огляду відеокамери;
  5. Можливість виведення зображень з декількох камер на монітори в режимі мультиекран;
  6. Можливість виведення зображення із заданою камери відеоспостереження (ip камери) на екран монітора в повноекранному режимі;
  7. Можливість збереження архіву на зовнішніх носіях, перегляду і передачі архіву зображень стандартними засобами комп'ютерної технології.

Такі елементи систем відеоспостереження як відеодомофони, відеокамери, ip камери можна зустріти в міських квартирах і приватних будинках, в офісах, магазинах і складських приміщеннях. Системи відеоспостереження в магазинах дозволяють знизити кількість крадіжок, утримують порушників від протиправних дій, допомагають ефективно контролювати роботу персоналу і в цілому підвищити безпеку магазину або торгового центру. На виробництві установка систем відеоспостереження підвищує продуктивність праці, так як відеоспостереження є способом наочного контролю і дозволяє відстежувати і фіксувати всі дії співробітників на робочому місці. За допомогою ip камер спостерігати за офісом компанії можна з будь-якої точки земної кулі. Також системи відеоспостереження просто необхідні в банках, клубах, розважальних закладах. Слід зазначити, що вартість установки відеоспостереження досить невисока. В даний час установка систем відеоспостереження - це економічний і дуже ефективний спосіб отримати повний обсяг інформації про стан справ в квартирі, в будинку, в офісі або на підприємстві.
IP відеоспостереження

Останнім часом відбулася «IP-революція», мережеві технології все ширше і ширше захоплюють ринок безпеки. На сьогоднішній момент число IP-систем встановлених на різних об'єктах неухильно зростає.
Основними плюсами мережевих рішень є високий захист від перешкод і якісна передача відеоданих. За допомогою технології PoE, застосовуваної в мережевому відеоспостереження, існує можливість «харчування» IP-відеокамер і передача сигналу по одному кабелю UTP. Висока якість IP-відеокамер, в мегапиксельном вирішенні говорить сама за себе. І давайте не будемо забувати про чудову продуктивності і широких можливостях відеозапису, які дає Вам сучасне, інноваційне IP відеоспостереження.

Комментарии

Популярные сообщения